Hemofarmu Nacionalno priznanje „28. april“ od Ministarstva rada
28. april 2016.
Hemofarm je dobitnik Nacionalnog priznanja „28 april“ za predanost vrednostima bezbednosti i zdravlja na radu i širenju kulture prevencije. Ovo je druga godina za redom da Hemofarm dobija priznanje za brigu o zaposlenima u jednoj od najosetljivijih i najzahtevnijih industrija.

Na svečanosti u „Ateljeu 212“, Uprava za bezbednost i zaštitu na radu dodelila je priznanja pravnim licima, preduzetnicima i pojedincima povodom 28. aprila – Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu. Generalni direktor Hemofarma Ronald Seeliger istakao je da ova kompanija svake godine u edukacije iz ove oblasti, uloži više od 300 hiljada evra i da se svaki evro isplati.

„Ova nagrada je još jedan dokaz koji potvrđuje da je Hemofarm kompanija koja je najpoželjniji poslodavac u oblasti farmacije više godina unazad. Statistika govori da smo u 2014. godini smanjili povrede za 4.3 odsto, i nismo zabeležili nijednu profesionalnu bolest. Najveći stepen povrede je, da budem precizan, blago uganuće članka. Ovakav status nismo zaslužili samo zato jer redovno stižu plate, koje su razume se najvažniji element u radnom odnosu. Poželjnost jedne kompanije meri se sveukupnom brigom o pojedincu, a kod nas je to stvar strateškog opredeljenja“, rekao je Ronald Seeliger

Hemofarm zapošljava 2600 radnika na više proizvodnih lokacija u Vršcu, Šapcu, Podgorici, Banja Luci i Beogradu. U svakom segmentu rada Hemofarm primenjuje sve svetske standarde zaštite životne sredine i upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednosti na radu, a najviši nivo bezbednosti potvrđen je i kroz uvođenje standarda OHSAS 18001. Nagradu u ime Hemofarm primio je Milan Smoljanović, direktor Sektora opštih poslova hemofarma sa saradnicima, a svečanosti je prisustvovao i Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com