14. oktobar 2016.
Hemofarm nagradio najbolji arhitektonski projekat
Kompanija Hemofarm organizovala je u svojoj beogradskoj centrali izložbu arhitektonskih radova koji su učestvovali na konkursu za rekonstrukciju njenog poslovnog centra. Na izložbi su predstavljeni gotovo svi radovi pristigli na konkurs, uključujući, razume se i pobedničke, ukupno 14.

„Žiri, u kome su ključnu ulogu imali uvaženi arhitektonski stručnjaci, zauzeo je stav da su svi radovi bili više nego kreativni i maštoviti, a  istovremeno su  pratili najznačajnije i najmodernije svetske standarde energetske uštede i ekoloških komponenti gradnje. Smatrali smo da trud i rad više desetina, mahom mladih, arhitekstonskih stručnjaka, zaslužuje pažnju većeg broja ljudi od tročlanog žirija. Zato smo odlučili da organizujemo izložbu, i to upravo na mestu koje je bilo predmet konkursa i koje treba da bude rekonstruisano”, rekao je Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma.

Beogradsko sedište Hemofarma, dobiće moderan i upečatljiv izgled zahvaljujući pobedničkom radu, tima koji čine šestoro mladih arhitekata: Zoran Dmitrović, Marija Bjelić, Nenad Blagojević, Katarina Potparević, Marija Radojlović i Zoran Damjanović.

Ronald Seeliger, koji je bio i predsednik žirija, dodao je da ga posebno raduje činjenica da je konkurs inspirisao mnogo mladih stručnjaka da ispolje svoje znanje i kreativnost.

„Kada smo birali  pobednika, vodili smo računa i o tome da projekat  odslikava i našu poslovnu filozofiju, koja se bazira na  održivom razvoju, da bude u skladu sa našom idejom korporativne kulture, a istovremeno prihvatljiv i sa stanovišta okoline u kojoj  se nalazi naš poslovni centar”, zaključio je Seeliger.

Zoran Dmitrović, član pobedničkog tima rekao je da je projekat bio pravi izazov.

„Nije čest slučaj da velike kompanije raspisuju konkurse za arhitektonska rešenja. Zbog toga nam je inicijativa Hemofarma da pruži priliku mladim arhitektama, bila velika motivacija. Za moj tim pobeda na konkursu i realiozacija idejnog rešenja je velika profesionalna satisfakcija koja će nas inspirisati u daljem radu. Istovremeno, ovaj konkurs je bio prilika da se kvalitetno nadmećemo sa svojim kolegama i da ponudimo najboja rešenja“, rekao je arhitekta Zoran Dmitrović.

Javni arhitektonski konkurs za rekonstrukciju Poslovne zgrade kompanije Hemofarm u Beogradu, bio je raspisan tokom leta, a radovi su bili prijavljeni „pod šiframa“.
05. septembar 2019.
Štada ostvarila snažne rezultate u prvoj polovini 2019.
31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: