Hemofarm Fondacija osvojila nagradu za društveno odgovornu kampanju godine
14. decembar 2016.
Hemofarm Fondacija dobitnik je Godišnje nagrade za društveno odgovornu kompaniju godine koju dodeljuje Srpska asocijacija menadžera. Povodom obeležavanja 10 godina postojanja, ova asocijacija uručila je sinoć 10 godišnjih nagrada u isto toliko kategorija. SAM Godišnje nagrade se dodeljuju u cilju afirmisanja najboljih menadžera, najboljih poslodavaca, društveno odgovornih kompanija, ekonomskih novinara i projekata koje razvijaju liderstvo među mladima kao i u cilju promovisanja izuzetnih poslovnih, društvenih i humanih dela koja su obeležila ovu godinu.

Stručni žiri bio je jednoglasan u odluci da je kampanja Hemofarm Fondacije NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU bila najvažnija društveno odgovorna kampanja u ovoj godini. Kampanja je, prema obrazloženju žirija, pokrenula interesovanje, svest i savest javnosti na svim nivoima o važnoj temi doniranja i transplantacije organa i davanja podrške novom Zakonu o transplantaciji organa.

„Najveći doprinos uspehu kampanje dali su naši prijatelji, koji godinama čekaju transplantaciju, i koji su uprkos najozbiljnim zdravstvenim i životnim izazovima, posvećeno učestvovali u njoj, hrabro izloživši svoje najdelikatnije životne dileme javnosti, svesni, da je bitka koju vode mnogo više borba za neke buduće živote, nego za njihove sopstvene. Zato ova nagrada pripada njima, koliko i nama, a njena važnost je manje priznanje uspeha jedne kampanje, a više doprinos tome da se uspostavi društveni konsenzus o značaju doniranja i transplantacija,“ napomenula je prilikom dodele nagrade Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija Hemofarma i članica UO Hemofarm Fondacije.

NAJVAŽNIJI POZIV U ŽIVOTU je kampanja koja je saradnjom sa najvišim institucijama društva i države uticala na promenu percepcije o doniranja organa u Srbiji i donela prvi uspeh - 6. jun proglašen je za Nacionalni dan donora. U okviru iste kampanje snimljen je i istoimeni dokumentarni film koji je dao snažnu ispovest ljudi koji čekaju transplantaciju sa ciljem da se, osim izmene Zakona, promeni svest javnosti u Srbiji i donorstvo prihvati kao dobrovoljni čin i izraz solidarnosti svakog od nas.

SAM je poslovno udruženje koje okuplja 400 profesionalnih menadžera, koji upravljaju timovima od preko 90,000 zaposlenih i koji ostvaruju godišnji promet od blizu 12 milijardi evra. Svečanoj večeri povodom dodele SAM Godišnjih nagrada i proslave jubileja prisustvovalo je preko 300 zvanica iz poslovnog, političkog, diplomatskog, kulturnog i medijskog života.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com