Dubovac oborio sopstveni rekord!
13. januar 2017.
Petu godinu za redom, naša fabrika antibiotika u Dubovcu ostvarila je rekordnu proizvodnju. Iako najmanji, u okviru Hemofram grupe, tim od 68 zaposlenih, spada u najveće rekordere.

Zaposleni u pogonu antibiotika lansirali su na tržište više od 11, 34 miliona pakovanja. Time su ne samo prevazišli sopstveni uspeh iz 2015. godine, već su za 13 procenata uvećali obim proizvodnje u odnosu na planirani.

Podsetimo, pogon antibiotika Dubovac jedinstven je u okviru Hemofarm grupe po proizvodnji beta-laktamskih antibiotika. Više od polovine proizvoda plasira se na rusko tržište, dok se preostali proizvodi lansiraju uglavnom na tržišta Zapadnog Balkana.

Pogon u Dubovcu, počeo je sa radom 1994. godine. Zanimljivo je da se na tom istom mestu nekada nalazila fabrika za proizvodnju korpi od pruća.

Upravo u ovoj Hemofarmovoj fabrici su, na prostoru nekadašnje Jugoslavije, instalirane prve čiste sobe – proizvodne prostorije sa jasno standardizovanim tipom zidova, podova, tavanice, klime, filtracije vazduha, osvetljenja i kvaliteta opreme za proizvodnju. Pogon penicilinskih antibiotika je od samog početka rada usklađen sa međunarodnim standardima. Shodno GMP smernicama i strogim procedurama proizvodnje penicilinskih antibiotika, izmešten je iz Vršca i proizvodnje ostalih lekova.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com