15. novembar 2017.
Hemofarmu priznanje za nefinansijsko izveštavanje
Forum za odgovorno poslovanje, koji predstavlja mrežu društveno odgovornih kompanija, dodelio je 14. novembra 2017. priznanje kompaniji Hemofarm za doprinos razvoju nefinansijskog izveštavanje u Srbiji. U Srbiji ukupno 11 kompanija izdaje ove izveštaje, koji su direktivom Evropske komisije postali obavezni za kompanije koje posluju u Evropskoj uniji.

Sanda Savić, direktorka korporativnih poslova i komunikacija u Hemofarmu, istakla je prilikom uručenja priznanja da je velika čast kad vas kolege i sektor nagrade. „Hemofarm je principe održivog razvoja utkao u sve aspekte poslovanja još pre 5 godina i to kao pionir ne samo na nivou STADA Grupe, već i u Srbiji i regionu. Odmah smo se opredelili za izveštavanje prema Global Reporting Initiative smernicama, kao najzahtevnijem sistemu izveštavanja o održivom razvoju, a naredni izveštaj već pripremamo prema najnovijim promenama u ovoj oblasti. Privredni sektor uvek treba da ima u vidu da nefinansijsko izveštavanje u skladu sa GRI-jem doprinosi unapređenju reputacije kompanije, kao i konkurentnosti na globalnom tržištu“.

Ovom prilikom Forum za odgovorno poslovanje, peti put zaredom, predstavio je i rezultate Godišnjeg upitnika o društveno odgovornom poslovanju za 2016. Prema rezultatima Upitnika o društveno odgovornom poslovanju Foruma za odgovorno poslovanje, više od milijardu i dvesta pedeset miliona dinara uložile su kompanije u društveno odgovorno poslovanje tokom 2016. Kompanije članice podržale su 743 organizacije i 1154 projekta. U lokalnu zajednicu uloženo je skoro 600 miliona dinara, a najveći broj projekata realizovan je u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, odnosno Kraljevu,Vranju i Leskovcu.

„U poređenju sa 2012. kada smo prvi put realizovali istraživanje, danas pet godina kasnije vidimo da su se investicije u aktivnosti društveno odgovornog poslovanja uvećale dva i po puta. Broj sati koji su zaposleni u kompanijama posvetili volontiranju i društvenim ciljevima uvećan je za 1,5 put, a broj projekata posvećenih korporativnom volontiranju se uvećao za 30 odsto. U poređenju sa periodom od pre pet godina, možemo da vidimo i da su kompanije uložile tri puta više resursa u zaštitu životne sredine i reciklirale sedam puta veću količinu različitih materijala. Kompanije su, takođe, zadržale fokus na razvoju programa za razvoj svojih zaposlenih i nastavljaju da ulažu u zaštitu i bezbednost na radu iznad zakonskog nivoa. Dobijeni rezultati su pokazatelj i dobra smernica da kompanije rade iz godine u godinu sve više na unapređenju društveno odgovornog poslovanja u Srbiji“, rekao je Neven Marinović, izvršni direktor Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva.
05. septembar 2019.
Štada ostvarila snažne rezultate u prvoj polovini 2019.
31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: