Hemofarm donirao krevete Urgentnom centru
13. decembar 2018.
Kompanija Hemofarm donirala je dodatnih 20 medicinskih kreveta Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije, u vrednosti od 4,6 miliona dinara, koji će biti korišćeni u jedinici intenzivne nege. Kompanija je i prošle godine donirala medicinske krevete Urgentnom centru, u istoj vrednosti.

Povodom najnovije donacije, direktor Urgentnog centra KCS ass. dr Marko Ercegovac naveo je da je Hemofarm pokazao visok stepen odgovornosti u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja i zdravstvenim ustanovama u Srbiji. „Poboljšanje uslova lečenja je glavni cilj Ministarstva zdravlja i ove ustanove, što je Hemofarm jasno prepoznao i već drugu godinu zaredom donira krevete koji će biti korišćeni tokom lečenja najtežih pacijenata u jedinicama intenzivnih nega. Najkritičniji i najteži pacijenti iz cele Srbije nalaze se u Urgentnom centru i upravo zato je važno da im omogućimo dobre uslove lečenja. Iskreno se nadam da će uspešna saradnja i partnerski odnos koji imamo sa Hemofarmom postati tradicija“, izjavio je direktor Urgentnog centra KCS.

Generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe dr Ronald Zeliger istakao je da je veliko zadovoljstvo sarađivati sa Urgentnim centrom. "Potpuno je jasno da nam je za pružanje najbolje nege pacijentima upravo potrebna dobra oprema. Ako naša pomoć omogući pacijentima bolji kvalitet lečenja i pride olakša rad zdravstvenih radnika, nama će to biti najveća čast. Partnerstvo Hemofarma i Urgentnog centra, kao i Kliničkog centra Srbije, traje godinama, a siguran sam da će ono biti nastavljeno", kazao je Zeliger i dodao da je obaveza svih nas kao ljudskih bića da pomažemo jedni drugima.

Povodom dosadašnje saradnje i ukazane podrške, direktor Urgentnog centra KCS uručio je povelju kompaniji Hemofarm.

Ukupna pomoć Hemofarma zdravstvenim ustanovama u Srbiji u opremi i lekovima samo u ovoj godini iznosi 24 miliona dinara. U prethodne dve godine kompanija je, primera radi, kontinuirano pomagala rad Kliničkog centra Srbije donacijama vrednim 12 miliona dinara.

HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com