Hemofarm Fondacija obeležila 20 godina rada
27. mart 2013.
Hemofarm Fondacija obeležila je 20 godina rada. Od svog osnivanja do danas Hemofarm Fondacija je organizovala i sprovela više od 1300 akcija kroz koje je donirala oko 9 miliona evra.

Praćenjem i identifikovanjem problema u društvu, Hemofarm Fonadacija nastoji da kroz podršku onima kojima je najpotrebnija, učini lepšim i kvalitetnijim život svih članova zajednice. Pored humanitarnih aktivnosti i pomoći najranjivijim slojevima društva, primarne oblasti delovanja Hemofarm Fondacije su doprinos okruženju, unapređenju zdravstva, kulture, obrazovanja i razvoju mladih.

Osnivač Hemofarm Fondacije je kompanija Hemofarm koja od 2006. posluje u okrilju STADA Grupe. Strateška orjentacija Hemofarma jeste društveno odgovorno poslavanje, unapređenje okruženja i poboljšanje kvaliteta života građana Srbije, ali i briga o zaposlenima.

Upravo međunarodno znanje i iskustvo koje Hemofarm i STADA primenjuju dajući veliki značaj društveno odgovornom poslovanju, doprinose da se najbolja evropska i svetska praksa primenjuje i u Srbiji.

Nakon dvadeset godina uspešnog rada, zatvaramo jedno i otvaramo novo poglavlje naše Fondacije. Nameravamo da budemo veći i još bolji, da naše aktivnosti proširimo i na teritoriju cele Srbije, ali i regiona, kao i da imamo jake strateške partnere uz nas. Ove godine, sedište Hemofarm Fondacije biće Beograd. To ne znači da će naši programi podrške vršačkoj regiji i lokalnoj zajednici biti umanjeni ili obustavljeni, već da će, u skladu sa potrebama društva biti značajno prošireni“, rekla je Snežana Radočaj, direktorka Hemofarm Fonacije.

Na svečanosti povodom obeležavanja dve decenije Hemofarm Fondacije, predstavljena su i dva najznačajnija strateška partnerstva za ovu godinu – saradnja sa Beogradskom Filharmonijom i UNICEF-om.

Hemofarm Fondacija je fondacija koja kontinuirano i suštinski doprinosi razvoju zajednice, i hoćemo da kao takva, bude rame uz rame sa prepoznatim evropskim trendovima. Ciljevi koje smo sebi postavili jesu ambiciozni, ali mi u njih verujemo i uložićemo našu volju, znanje, entuzijazam i resurse da ih ostvarimo. Težnja da uvek radimo pravu stvar i ponašamo se na odgovarajući način ispunjava nas sigurnošću i ponosom. To je suština naše poslovne strategije i preduslov dugoročne održivosti uspešnog poslovanja. Godina pred nama biće ispunjena novim projektima, a kroz nova ulaganja u strateška partnerstva, želimo da, osluškujući potrebe društva, proširimo ulaganje i unapredimo kvalitet života svih građana“, istakao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma.

Direktorka UNICEF-a u Srbiji, Judita Rajhenberg i direktor beogardske Filharmonije, Ivan Tasovac zahvalili su Hemofarm Fondaciji za podršku, naglašavajući da će strateškim partnerstvima biti pomognut dalji razvoj najuspešnije kulturne institucije u Srbiji, odnosno da će se omogućiti sprovođenje nacionalne kampanje sa ciljem smanjenja nasilja nad decom u porodičnom okruženju.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com