Proslavili smo 25. rođendan pogona antibiotika u Dubovcu
01. mart 2019.
Pre tačno 25 godina, pokrenuta je proizvodnja antibiotika u proizvodnom sajtu u Dubovcu. Ovaj jubilej bio je prilika da zajedno obeležimo četvrt veka uspešnog poslovanja, sumiramo rezultate prethodnih godina i da sa još većim entuzijazmom razgovaramo o planovima za budućnost.

Osvrćući se na rane početke proizvodnje kada je Dubovac bio mali pogon Panfarme, ćerke kompanije Hemofarma, osnovane za proizvodnju i promet generičkih lekova, rukovodilac proizvodnje u pogonu antibiotika Dušan Sefčik pozdravio je sve prisutne koleginice i kolege. „Naš narod lepo kaže – zdrav čovek ima puno želja, a bolestan samo jednu. Teško je i da zamislimo koliko puta su Amoksicilin i ostali naši proizvodi bili ispunjenje te iskonske želje. Tu činjenicu nikada nismo i nećemo smetnuti sa uma – istinska briga za zdravlje ljudi”, poručio je Dušan na početku svog obraćanja.

Ovaj rođendanski jubilej bio je zgodna prilika da se prisetimo prvih 25 godina rada, ali i čestitamo koleginicama i kolegama koji su u proteklom periodu ostavili veliki trag. „Postepeno smo širili paletu naših proizvoda, instalirali novu opremu, uvećavali i rekonstruisali proizvodni prostor, ispraćali prijatelje u penziju i dočekivali nove. Vremenom smo postali – ključni proizvodni centar antibiotika ne samo u Hemofarmu već i u STADA grupi”, istakao je Dušan.

Prema njegovim rečima, iako je u ovom pogonu trenutno zapošljena 51 osoba, te davne 1994. priliku da radi u farmaceutskoj industriji dobilo je 28 ljudi. Čak polovinu ovog broja čine koleginice i kolege koje su u Hemofarmu još od pokretanja proizvodnje i predstavljaju jezgro malog tima u Dubovcu. Sve do danas, oni redovno prate visoke zahteve ove industrije i ispunjavaju sve neophodne kriterijume za rad.

HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com