Saopštenje za javnost
01. avgust 2014.
Neprijatno smo iznenađeni današnjom izjavom ministra inostranih poslova Srbije, Ivice Dačića, koju je izrekao na konferenciji za štampu Ministarstva spoljnih poslova, a gde je, govoreći o sopstvenom iskazu u slučaju “Galenika”, optužio STADA grupu za privilegovan položaj.

U Srbiji su zakoni i tržišna pravila igre važili podjednako za sve domaće proizvođače, i Hemofarm ni na jedan način nije bio privilegovan. STADA i Hemofarm poštuju pravni sistem Srbije i uvek će podržavati princip da se istina utvrđuje kroz pravni sistem, a ne kroz medijske kampanje.

Podsećamo da Hemofarm, kao najveći domaći proizvođač lekova i jedan od najvećh izvoznika u Srbiji, već godinama trpi tešku situaciju zbog lanca dugovanja koji karakteriše farmaceutsku industriju. Uprkos ne malim dugovanjima koja postoje prema Hemofarmu, činili smo sve da srpsko tržište lekova ostane stabilno imajući puno razumevanje za tešku ekonomsku situaciju u zemlji.

STADA i Hemofarm će kao do sad, kroz dijalog i partnerski odnos sa svim nadležnim institucijama nastaviti da podržavaju napore države Srbije da stvori uslove za zdravo poslovanje svih kompanija koje ulažu napore u jačanje srpske privrede i poboljšanje životnog standarda građana.
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com