01. avgust 2014.
Saopštenje za javnost
Neprijatno smo iznenađeni današnjom izjavom ministra inostranih poslova Srbije, Ivice Dačića, koju je izrekao na konferenciji za štampu Ministarstva spoljnih poslova, a gde je, govoreći o sopstvenom iskazu u slučaju “Galenika”, optužio STADA grupu za privilegovan položaj.

U Srbiji su zakoni i tržišna pravila igre važili podjednako za sve domaće proizvođače, i Hemofarm ni na jedan način nije bio privilegovan. STADA i Hemofarm poštuju pravni sistem Srbije i uvek će podržavati princip da se istina utvrđuje kroz pravni sistem, a ne kroz medijske kampanje.

Podsećamo da Hemofarm, kao najveći domaći proizvođač lekova i jedan od najvećh izvoznika u Srbiji, već godinama trpi tešku situaciju zbog lanca dugovanja koji karakteriše farmaceutsku industriju. Uprkos ne malim dugovanjima koja postoje prema Hemofarmu, činili smo sve da srpsko tržište lekova ostane stabilno imajući puno razumevanje za tešku ekonomsku situaciju u zemlji.

STADA i Hemofarm će kao do sad, kroz dijalog i partnerski odnos sa svim nadležnim institucijama nastaviti da podržavaju napore države Srbije da stvori uslove za zdravo poslovanje svih kompanija koje ulažu napore u jačanje srpske privrede i poboljšanje životnog standarda građana.
05. septembar 2019.
Štada ostvarila snažne rezultate u prvoj polovini 2019.
31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: