Hemofarmu posebno priznanje za bezbednost i zdravlje na radu
24. april 2015.
Hemofarm je dobitnik prve nagrade - posebnog priznanja „28. april“ za predanost vrednostima bezbednosti i zdravlja na radu i širenju kulture prevencije koje dodeljuje Uprava za bezbednost i zdravlje na radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije.

Na svečanosti u Domu Vojske Srbije koju je otvorio ministar rada, zapošljavanja i socijalne politike Aleksandar Vulin, nagradu u ime Hemofarma primio je Milan Smoljanović, direktor Sektora opštih poslova Hemofarma.

„Čast mi je da u ime Hemofarma primim najveće državno priznanje za bezbednost i zdravlje na radu, kao potvrdu korporativne odgovornosti i nastojanja da, u skladu sa svetskim standardima, kontinuirano brinemo o zdravlju i bezbednosti naših radnika. Zaštita od povreda i profesionalnih oboljenja u Hemofarmu nije određena samo zakonskim odredbama, već je fokusirana na svakog zaposlenog pojedinačno, što je rezultiralo i činjenicom da u kompaniji nemamo nijednog zaposlenog sa nekim od profesionalnih oboljenja, a broj povreda na radu je minimalan“, rekao je Milan Smoljanović.

Uprava za bezbednost i zaštitu na radu tradicionalno, povodom 28. aprila, Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu, dodeljuje priznanja pravnim licima, preduzetnicima i pojedincima. Hemofarm je nagradu „28. april“ dobio drugi put. Podsetimo, pre dve godine Hemofarm je dobio drugu nagradu „28. april“ u kategoriji kompanija sa više od 250 zaposlenih.

Hemofarm primenjuje vodeće svetske standarde zaštite životne sredine i upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednosti na radu. Najviši nivo bezbednosti za više od 2500 zaposlenih potvrđen je i kroz uvođenje standarda OHSAS 18001
HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com