Odličan pet za 55 – kompanija u najboljim godinama
16. decembar 2015.
Proizvodnja u milijardama tableta, investicije u milionima evra, tržišta na tri kontinenta, decenijama među prvih 10 izvoznika iz zemlje, bilans je ove jubilarne godine za Hemofarm. 

Kao jedan od najvažnijih privrednih ambasadora naše zemlje koji snaži ime Srbije na farmaceutskoj mapi Evrope, Hemofarmu je ova 2015. bila odlikaška godina. Obeležio je 55 godina poslovanja, održao rekord u proizvodnji od 4 milijarde tableta, otvorio novi pogon za proizvodnju ampula, prošao strogu kontrolu 25 međunarodnih i domaćih kontrola, postigao status povlašćenog privrednog subjekta na carini i dobio ocenu pet za održivo poslovanje.


I u 2016. godini ima mesta za jubilej - biće to 10 godina od kako su ujedinjeni nemačko znanje i srpsko iskustvo kroz sinergiju Hemofarma i koncerna STADA.

„Brojke su važan pokazatelj našeg uspeha, ali ono što uvek naglašavam jeste da postoji nešto još važnije - to su ljudi. Tu mislim i na naše zaposlene i na naše partnere i saradnike. Oni su naš najvredniji resurs. Zbog toga ćemo u budućnosti nastaviti da razvijamo portfolio u skladu sa svetskim trendovima ali i potrebama pacijenata. Zajedno sa Hemofarm Fondacijom koja je partner Ministarstva zdravlja nastavljamo borbu za humanije društvo, za bolju sliku zdravstvenog sistema Srbije, za zdravlje svakog od nas!“, poručio je na novogodišnjem koktelu Ronald Seeliger, generalni direktor Hemofarma.

Za sledeću godinu kompanija Hemofarm planira otvaranje nove zgrade za kontrolu kvaliteta, lansiranje novih proizvoda i zadržavanje pozicije regionalnog farmaceutskog lidera.

HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com